KRIK Bali søker etter frivillige

41185023_296104471186297_5145222498207399936_n.jpg

 

 

KRIK Bali søker frivillige til våren 2019

 

 

KRIK Bali er en kortidsbibelskole som holder til Indonesia. Skolen varer i 8 uker fra Januar til Mars. Og vi søker nå etter frivillige som ønsker å vise våre elever hvem Jesus er.

 

 

Dette ser vi etter :
- 23 år og oppover
- Ønsker å formidle Jesus til mennesker rundt seg
- Er litt reisevant og liker å oppleve nye kulturer
- Har surfet litt før, eller er ivrig på å lære
- Er ikke redd for nye utfordringer
- Er glad i å være ute i Guds skaperverk

Med andre ord, det er mange som er kvalifiserte til dette 😂

Noen av oppgavene som frivillige gjør ved skolen :
- Sjåfør for elevene
- Er med i vannet når en skal ut og surfe
- Mentor samtaler
- Arrangerer sosiale happenings
- Er tilstede for elevene våre

 

 

Send oss en søknad og CV til 

janegil@krik.no

 

Søknadsfrist 01. oktober

OBS OBS! Fare for at du vil søke KRIK Bali!

OBS OBS! Fare for at du vil søke KRIK Bali!

 

KRIK BALI

- To måneder med bibelskole og surf på Bali

 - 20 elever

- Neste bibelskole: 11.januar – 8.mars

- Mer info:

 www.krikbali.no

Facebook: KRIK Bali

Instagram: krikbali

- Anbefalingsrate: 10/10 (om ikke mer)

 

 

Kalenderen har bikka oktober, alarmen har aldri ringt tidligere, og slumremodus er blitt et morgenrituale. Hvor ble egentlig sommerferien av? Har alltid skoledagene vart så lenge? Og hva er egentlig meningen med livet? Det mindre velkjente ”høstenkombråttogbrutalt-syndromet” medbringer mange spørsmål og undring om diverse store tema og skuffelser:  Om sommeren som skulle komme seint, men som aldri dukka opp – og om de kalde morgentimene som minner om at stilongssesongen er faretruende nær. Nettene begynner allerede å bli lange, og i kalenderen legges stadige nye gjøremål inn.

 

Skulle du være en av de mange som kjenner deg igjen i beskrivelsene ovenfor, så fortvil ikke! Det finnes nemlig gledelige nyheter: Gresset (hvert fall palmetrærne) er grønnere på den andre sida (av jorda)! For reiser du seks timer frem i tid, nærmere bestemt til Bali i Indonesia, så finner du et lite paradis midt mellom rismarkene i Canggu – bedre kjent som Villa KRIK Bali.

 

Her ringer også alarmen tidlig, og nabokona på risåkeren har mest sannsynlig allerede vekket deg med sitt morgenrop, i fin symfoni med et par usynkroniserte haner. Men her har morgenstund virkelig gull – og saltvann – i munn, og det er ikke like vanskelig å våkne når det er surfing som står på menyen før frokost. Med nydelig soloppgang, hvite strender, og ei god bølge som drar er det som en lek å cruise inn i en ny dag på Bali.

Etter en deilig frokost (typ pancakes with nutella og watermelon), venter spennende undervisning om Jesus, kombinert med lovsang, bønn og solotid. Forholda ligger med andre ord godt til rette for å bli bedre kjent med en rimelig fantastisk Gud. Og akkurat det er i seg selv grunn nok til å søke KRIK Bali!

God mat, vakker natur, muligheter for å bli god til å surfe (gode surfemuligheter om ikke annet), et uendelig antall kafeer, billig massas(sje), et klamt og deilig klima, trivelige mennesker og generelt mye inspo kan være andre gode grunner for å ta seg et par måneder på KRIK Bali. Her er mulighetene mange, og her finnes Instagram-materiale i fleng! Ikke minst er det et svært hyggelig og godt kristent fellesskap, hvor du kan komme som akkurat den du er.

Så hva venter du egentlig på? Pakk ned flamingoen og flip flopsa, og kom.

Surf. Discover. Praise. Eat. Repeat. Hva er det tenker du? Det er the rythm of the KRIK Bali life, det.

(Litt gira på mer info sa du? Sjekk ut www.krikbali.no, evt krikbali på Instagram og Facebook)

Tiden på KRIK Bali

Av Filip Gustavsen

I skrivende stund har vi nettopp fullført fjerde runde med bibelskole på Krik Bali.

Vi har tatt oss en liten prat med David Mjøberg Lauritzen fra Tønsberg. Han har vært elev her i høst og vi var nysgjerrig på hvordan oppholdet på Bali har vært.

 Hvordan er stemmingen her på villa krik om dagen?

Stemningen på villaen er over all forventning. Det er så masse bra folk her på skolen, jeg har fått mange bra opplevelser og utfordringer. 

Det at vi er så mange forskjellige folk som samles, gjør at man får en godt spleiset gjeng, hvor alle har noe å bidra med. Dette synes jeg har vært veldig positivt for miljøet.

 Hva har gjort størst inntrykk på deg under oppholdet på Bali så langt?

Mine sterkeste inntrykk har nok vært på Bali-Life. Fordi du kan være med på gjøre en forskjell for noen som har tøffere hverdag enn det vi har i Norge. Vi har vært med å hjelpe gatebarn, i form av praktisk hjelp til å lage ett lokale der veien fra gatelivet, til utdannelse og jobb blir kortere. Og det har vært veldig givende.  

Å leke med ungene, ser vi at ikke bare er gøy for oss, men også for barna. Fordi de trenger voksene forbilder som sprer glede og omsorg. Vi har sett litt av forskjellene her i samfunnet, som kanskje er litt i skyggen av turistlivet her på Bali.

Undervisningen har også gjort stort inntrykk!
Og smågruppene vi har hver onsdag, hvor vi har fått mulighet til å dele erfaring fra livet.  Spesielt det å kunne dele troshistorier og høre andre sine historier har vært veldig utfordrende. Men også styrkende.

Også liker jeg veldig godt det sportslige samholdet her på huset. Det at alle har en stor iver etter å finne på ting og ha det gøy sammen.

 Det har nå vært en del uker med bibelundervisning, hvordan har det vært?

Undervisningen har vært spennende og givende. Det er veldig fint at vi starter på ett veldig grunnleggende nivå, hvor alle klarer å henge med. Ettersom ukene går blir undervisningen rettet mer mot deg som person, dette gjør at man blir utfordret og får vokse i troen. Undervisningen kommer i varierte og spennende former.

 Morgentrening og surfing er en del av hverdagen her på Bali, hvordan synes du det er?

-Det at det er en sammensetting av bibel-undervisning og fysisk aktivitet er noe jeg trives utrolig godt med. Jeg er en person som er glad i fysisk aktivitet med gode venner, og godt felleskap. Derfor er morgenaktivitetene noe som er skaper veldig gode positive opplevelser som jeg kan leve lenge på.
- Det å få prøve surfing, noe som de færreste har gjort før de kom hit, er veldig gøy og motiverende.

 Hva synes du om Indo-kulturen?

Kulturen er nokså ulik den vi har i Norge, derfor gjør dette oppholdet ekstra spennende. Jeg har må si jeg har forelsket meg litt i den lokale maten her i område. Retter som nasi-goreng og mie goreng.

 Hva er det viktigste du sitter igjen med etter disse ukene, og hva har du lyst å ta med deg videre i livet etter bibelskolen?

 Jeg har fått mer kunnskap om hva vi tror på og hvordan man kan ta det med seg videre i hverdagen. Før jeg kom til Krik Bali, var det å lese i bibelen og sette av tid til Gud noe som var veldig vanskelig å komme i gang med, fordi jeg ikke hadde skikkelig rutiner. Men her har vi noe som heter solotid.  Vi har satt av tid hver dag til å bruke alenetid med bibellesning, lovsang og bønn. Denne rutinen er noe som jeg synes er veldig positivt, og som jeg ønsker å fortsette med. Jeg skal rett i militæret etter bibelskolen, og jeg tror det å legge ett godt grunnlag for tid med Gud, er avgjørende for å stå sterkt i troen. Jeg vil si at troen min har blitt styrket etter som ukene har gått. Også er jeg veldig glad for at jeg har fått mange nye kristne venner fra hele landet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frivillige vinter/vår 2016

KRIK Bali søker frivillige til semesteret vinter/vår 2017

Vi opplever stor pågang på skolen, og vi trenger flere frivillige på skolen. Perioden er minimum januar-mars, men har også behov frem til mai måned. Passer du til noe av det vi trenger, send en søknad til oss. 

Søknadsfrist er : 24 September. Alle vil få svar etter søknadsfristen er gått ut. 

Til dette semesteret trenger vi to jenter og en gutt. 

Dette ser vi etter:

-       Glad i mennesker og glad i Gud.

-       Gjerne ha erfaring innen kristent arbeid.

-       Liker nye utfordringer.

-       Kan ta del i promotering av skolen. Gjerne like å ta bilder og lage videoer.

-     Har surfet litt fra før av, eller er gira på å lære

-       Kan tilpasse seg ny kultur og har gjerne reist litt fra før.

-      23 + år 

 

Dette er noen av oppgavene som frivillige gjør ved KRIK Bali:

- Sjåfør for elevene

- Ansvarlig for en tjenestegruppe. F.eks BaliLife eller tjenestegruppe i Global Church

- Leder for smågrupper

- Mentorsamtale med elevene

- Være med i vannet når vi surfer

 

Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse egenskapene, håper vi å se en søknad fra deg.

Har du noen spørsmål så er det bare til å ta kontakt med daglig leder.

Søknad eller evt spørsmål kan sendes til janegil@krik.no

Misjons-løpet 2016


Mandag 5. september arrangerer vi misjonsløp her på Bali. Elevene løper for å samle inn penger til skolen vår og det arbeidet vi driver med her. Og vi håper at du vil være med å støtte!

Misjonsløp fungerer som følger: Vi har satt opp en løype på 500m på den lokale stranda som deltakerne skal løpe flest mulig ganger på en time (løping på sand og i tropisk klima er ikke for pingler, så her er det bare å være generøs!). Du kan gi et engangsbeløp eller et beløp per runde. Så jo flere runder, jo større donasjon. Vi håper du vil være med å gi til en god sak! Bare gi beskjed om hvor mye du vil sponse, også sender vi ut kontonummer etter misjonsløpet.

 

Nå er vi i gang med fjerde runde med korttidsbibelskole her på den andre siden jorda. Og vi kan trygt si at det har vært stort å være med på så langt! Kombinasjonen av å kaste seg ut i bølgene og ut av komfortsona, både bokstavelig og i tro og liv, er en som viser seg å gi spennende resultater i mennesker. Og vi håper at dette er noe flere kan oppleve! Her ønsker vi å inspirere til å vokse i kristen tro, både i teori og praksis. Fellesskap, tjeneste og disippelutrustning er noe vi fokuserer på. 

 

På Bali har vi også fått lov til å involvere oss i en internasjonal kirke og en bistandsorganisasjon som både har vært til inspirasjon og velsignelse for oss. Vi ønsker også å gi tilbake til dem, både med penger og med praktisk hjelp som er den utadretta tjenesten elevene har i løpet av bibelskolen. 

I Global Church er vi med å har tjenester i menigheten, som f.eks å bidra praktisk under gudstjenesten og hjelpe til med barneopplegget. 

Bali Life er en liten organisasjon med et stort hjerte og et imponerende arbeid! De ønsker å gi vanskeligstilte kvinner og barn håp, kjærlighet og verktøy som kan hjelpe dem opp og

frem i livet. Her er vi med å hjelper til med de praktiske behovene de har, er tilstede og viser kristen nestekjærlighet i praksis. KRIK Bali har allerede i år vært med å samle inn over 100.000 til Bali Life. Og vi kan se at disse pengene er med å gjør en konkret forskjell i menneskers liv. 

Ønsker en å støtte dette prosjektet kan dere sende en mail til bali@krik.no

Takk for at dere vil være med og støtte prosjektene våre og KRIK Bali

 

 

Vi er i gang!

Da er skolen i gang og alle høstens elever har ankommet trygt på Bali. Vi er allerede godt i gang med både bibelundervisning og surfe-instruksjonen.

Helgen startet vi litt rolige med at det ble litt shopping og strandliv i Nusa Dua område. Det er godt med en litt myk start på høstens semester, da jet-lagen sitter i kroppen etter den lange fly- turen fra det kalde nord. Fredag kveld kjørte vi i gang ett åpningsmøte hvor vi rettet vårt fokus på selveste hovedpersonen Jesus, med lovsang og bønn.


Videre ble det på lørdag gjennomført ett Amazing Race, hvor det her gjelder å holde tunga rett i munn å samarbeide som en gruppe for å komme seg hjem som det seirende langet.
Alle elevene ble delt inn i tre grupper og dumpet av på Kuta Beach med ett brev i hånden,  med videre instrukser og oppgaver for hvordan man skulle komme seg hjem igjen til Villa Krik Bali på kortets mulig tid, og ved å hjelp av minst mulig penger.

 

Søndagen dro vi til den lokale kirken Global Church som vi også kommer til å gå i hver søndag, samt bidra med ulike tjenester. Kirkekaffen ble lagt til stranden etterpå, hvor det ble soling og bading i de 27 graders varme bølgene.  

Det har vært veldig god stemning fra første stund og det virker som surfingen også har gitt en god ettersmak etter det første surfekurset på Kuta Beach i dag morges. Vi ser veldig frem til tiden fremover, så følg med oss videre.  

Ledige plasser ved høstens semester

Ledige plasser ved høstens semester

I skrivende stund er det ledige plasser ved høstens semester. 

 

Så har du ikke bestemt deg for hva du skal gjøre til høsten, så synes vi KRIK Bali er et veldig godt alternativ. 

Vi kan love god stemning og sol nesten alle dager. Vi kan også love et godt fellesskap å være en del av, der vi deler liv og deler et fellesskap som utfordrer oss som kristne. 

Vi bor i en fin villa som ligger i området av Canggu, og det tar bare ca 10 minutter til stranden. Her er det gode muligheter for bra surf og yrende strandliv med massevis av koselige og bra restauranter. 

Vi begynner ofte dagen med morgensurf, deretter frokost og undervisning. Kveldene er litt forskjellige, men ofte setter vi på en film, bibelstudiet og spiller futsal eller badminton. 

Har du ikke søkt enda, så kan dette gjøres her

Siste nytt fra Bali

Siste nytt fra Bali

 

Nå er det litt over et år siden den første gjengen var ferdig med sine åtte uker på KRIK Bali bibelskole. Siden det har vi hatt to kull til, i tillegg til besøk av mange grupper fra forskjellige skoler. Mye har skjedd!

    Bali er et veldig spesielt sted. Her samles det mennesker i fra hele verden for å oppleve hva denne øya har å by på. Og det er mye mer enn bare fantastisk surf! Mange av dem slår seg ned her og setter sitt preg på lokalsamfunnet. Men det står alikevel ikke i veien for at du kan få et ekte møte med balinesiske folk og kultur. På vei til stranda står den lokale selgeren å tilbyr indonesiske retter ifra tralla si, midt i mellom en rismark og en supertrendy kafé. Sola skinner og bølgene bryter hver dag. Her stortrives vi! Og føler oss priviligerte som får lov til å bo her å drive bibelskole.

   For det er nettopp bibelskolen som er det beste med dette Balilivet. Det siste året har vi fått bli kjent med mange utrolig fine folk. Vi har sett hvordan Gud har fått virke rett inn i livet til mennesker, og hvordan hans kraft kan gjøre store ting. Her er vi, en gjeng som har reist rundt halve jorda, bort fra alle rutiner og forventninger hjemme i Norge. Det gjør det kanskje litt lettere å rette fokuset på Gud, sette av tid og våge å strekke seg etter noe mer. Vi ber, lovsynger, leser og lærer sammen. Deler liv og tanker, diskuterer og backer hverandre. Det har vært spennende å være et fellesskap av folk med forskjellige historier, erfaringer og  utgangspunkt når det kommer til tro. Vi har så mye å lære av hverandre! Åtte uker høres kanskje litt lite ut… Men vi har sett at det er mer enn nok til å gjøre en forskjell.

  

Vi merker at Gud er med oss i det arbeidet vi driver. Vi pleier å si at det er Han som er sjefen på KRIK Bali. Og det har Han vist oss igjen og igjen. Han sørger for oss og utruster oss med det vi trenger. Det er bare Gud som kan forvandle hjerter, og Hans ord og ånd lærer oss og viser oss den veien vi skal gå med livene våre. Vi gleder oss til fortsettelsen, og har masse forventninger til hva Gud vil gjøre på KRIK Bali.

 

Bli med til Bali ?

Bli med til Bali ?

I skrivende stund har i vi noen flere ledige plasser til høstens semester. 

Ønsker du å være en del av et fellesskap som ønsker å bli bedre kjent med Jesus, jo, da er KRIK Bali noe for deg. 8 uker på Bali med sol og sommer, og vi garanterer høy trivselfaktor. Våre dager er chill og vi er omringet av strender og bra surf. 

Du kan bare ikke gå glipp av dette. Så ta en videre titt på nettsiden og se om dette kunne være noe for deg. 

Vi starter opp 18 august og holder koken til 13 oktober. 

 

Søke kan du gjøre med å trykke HER

 

Hva skjer på Bali?

Hva skjer på Bali?

Siden jul har mye skjedd på KRIK Bali. Fra januar til mars hadde vi vår tredje bibelskole, noe som var utrolig gøy! Vi fikk lov til å erfare og bli enda bedre kjent med Gud og hverandre...

Ny nettside!

Ny nettside!

Vi holder på å jobbe med en ny og bedre nettside...