Av Filip Gustavsen

I skrivende stund har vi nettopp fullført fjerde runde med bibelskole på Krik Bali.

Vi har tatt oss en liten prat med David Mjøberg Lauritzen fra Tønsberg. Han har vært elev her i høst og vi var nysgjerrig på hvordan oppholdet på Bali har vært.

 Hvordan er stemmingen her på villa krik om dagen?

Stemningen på villaen er over all forventning. Det er så masse bra folk her på skolen, jeg har fått mange bra opplevelser og utfordringer. 

Det at vi er så mange forskjellige folk som samles, gjør at man får en godt spleiset gjeng, hvor alle har noe å bidra med. Dette synes jeg har vært veldig positivt for miljøet.

 Hva har gjort størst inntrykk på deg under oppholdet på Bali så langt?

Mine sterkeste inntrykk har nok vært på Bali-Life. Fordi du kan være med på gjøre en forskjell for noen som har tøffere hverdag enn det vi har i Norge. Vi har vært med å hjelpe gatebarn, i form av praktisk hjelp til å lage ett lokale der veien fra gatelivet, til utdannelse og jobb blir kortere. Og det har vært veldig givende.  

Å leke med ungene, ser vi at ikke bare er gøy for oss, men også for barna. Fordi de trenger voksene forbilder som sprer glede og omsorg. Vi har sett litt av forskjellene her i samfunnet, som kanskje er litt i skyggen av turistlivet her på Bali.

Undervisningen har også gjort stort inntrykk!
Og smågruppene vi har hver onsdag, hvor vi har fått mulighet til å dele erfaring fra livet.  Spesielt det å kunne dele troshistorier og høre andre sine historier har vært veldig utfordrende. Men også styrkende.

Også liker jeg veldig godt det sportslige samholdet her på huset. Det at alle har en stor iver etter å finne på ting og ha det gøy sammen.

 Det har nå vært en del uker med bibelundervisning, hvordan har det vært?

Undervisningen har vært spennende og givende. Det er veldig fint at vi starter på ett veldig grunnleggende nivå, hvor alle klarer å henge med. Ettersom ukene går blir undervisningen rettet mer mot deg som person, dette gjør at man blir utfordret og får vokse i troen. Undervisningen kommer i varierte og spennende former.

 Morgentrening og surfing er en del av hverdagen her på Bali, hvordan synes du det er?

-Det at det er en sammensetting av bibel-undervisning og fysisk aktivitet er noe jeg trives utrolig godt med. Jeg er en person som er glad i fysisk aktivitet med gode venner, og godt felleskap. Derfor er morgenaktivitetene noe som er skaper veldig gode positive opplevelser som jeg kan leve lenge på.
- Det å få prøve surfing, noe som de færreste har gjort før de kom hit, er veldig gøy og motiverende.

 Hva synes du om Indo-kulturen?

Kulturen er nokså ulik den vi har i Norge, derfor gjør dette oppholdet ekstra spennende. Jeg har må si jeg har forelsket meg litt i den lokale maten her i område. Retter som nasi-goreng og mie goreng.

 Hva er det viktigste du sitter igjen med etter disse ukene, og hva har du lyst å ta med deg videre i livet etter bibelskolen?

 Jeg har fått mer kunnskap om hva vi tror på og hvordan man kan ta det med seg videre i hverdagen. Før jeg kom til Krik Bali, var det å lese i bibelen og sette av tid til Gud noe som var veldig vanskelig å komme i gang med, fordi jeg ikke hadde skikkelig rutiner. Men her har vi noe som heter solotid.  Vi har satt av tid hver dag til å bruke alenetid med bibellesning, lovsang og bønn. Denne rutinen er noe som jeg synes er veldig positivt, og som jeg ønsker å fortsette med. Jeg skal rett i militæret etter bibelskolen, og jeg tror det å legge ett godt grunnlag for tid med Gud, er avgjørende for å stå sterkt i troen. Jeg vil si at troen min har blitt styrket etter som ukene har gått. Også er jeg veldig glad for at jeg har fått mange nye kristne venner fra hele landet.